Documente de politici publice
Integrarea TIC în sistemul preuniversitar din România - plan de acţiune detaliat
Integrarea TIC în sistemul preuniversitar din România - plan acţiuni pe varianta de soluţionare propusă
Strategii în comunicații electronice
Strategia guvernamentală de dezvoltare a comunicaţiilor electronice în bandă largă în România pentru perioada 2009-2015
Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digital terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional
Strategia privind Serviciul universal
e-Romania
Proiectul e-România continuă consolidarea sistemului naţional de furnizare online a unor servicii publice către cetăţeni, companii sau administraţie.
Proiectul e-România reprezintă un mijloc important de implementare a strategiei de guvernare. El este menit să asigure o interfaţă unitară, coerentă şi prietenoasă între administraţia publică şi cetăţean şi, deopotrivă, între administraţie şi comunitatea de afaceri.
Proiectul va fi evaluat si revizuit în permanenţă, ţinându-se seama de necesitatea îmbunătăţirii serviciului public, de evoluţiile tehnologice, de creşterea numărului de utilizatori sau a exigenţei acestora.
Variantele revizuite ale proiectului vor fi publicate periodic, bianual, acestea fiind permanent supuse dezbaterii publice, ca formă sau ca utilitate pentru beneficiari.
Ghiduri IT
Ghid privind realizarea paginilor web pentru autorităţile şi instituţiile administraţiei publice centrale şi locale (2008).
În vederea garantării calităţii şi utilităţii site-urilor web ale autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală, se recomandă o planificare meticuloasă a proiectării, realizării şi întreţinerii site-urilor înainte de demararea proiectului.
Imaginea autorităţilor şi instituţiilor publice, precum şi cea a României, depinde şi de calitatea site-urilor web proiectate.
Acest ghid se adresează administraţiei publice care utilizează TIC în vederea interacţiunii atât între cetăţeni, mediile de afaceri şi administraţia publică, cât şi în raportul interinstituţional, cu scopul creşterii eficienţei şi operativităţii, a îmbunătăţirii accesibilităţii web la serviciile publice.
Agenda Digitală
Agenda Digitală pentru Europa 2020 reprezintă una dintre cele şapte iniţiative-pilot ale Strategiei Europa 2020 dezvoltată de Comisia Europeană.
Obiectivul Agendei Digitale pentru Europa 2020 este trasarea unui parcurs în scopul de a exploata la maximum potenţialul social şi economic al TIC, în special al internetului, care reprezintă un suport vital al activităţilor economice şi sociale, fie că e vorba de afaceri, muncă, joacă, de a comunica sau a ne exprima liber. Implementarea cu succes a acestei Agende va stimula inovaţia şi creşterea economică, ameliorând în acelaşi timp calitatea vieţii de zi cu zi a cetăţenilor şi a întreprinderilor.
În România, proiectul Agenda Digitală pentru Europa 2020 este dezvoltat de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Agenda Digitală pentru Europa Cadru general de acţiune - publicat la data de 24 octombrie 2011.
Propunerile si observaţiile pot fi transmise la adresa de e-mail