Ultima actualizare05:12:24 AM GMT

POR: Conferinţa Regională privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru

adr-centru-sPeste 120% din bugetul nerambursabil de peste 460 milioane euro, alocat Regiunii Centru prin POR, a fost contractat şi aproape 60% din aceste fonduri sunt deja investite în regiune şi restituite beneficiarilor. Acestea sunt rezultatele programului REGIO în cei şapte ani de la lansare şi acestea sunt temele pe care Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru le propune, în 9 decembrie 2014, în cadrul Conferinţei regionale privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru. Evenimentul va prezenta participanţilor obiectivele deja finalizate prin cele peste 260 milioane euro absorbite deja pentru dezvoltare şi reducerea decalajelor economice din cele şase judeţe din centrul ţării.

Pe parcursul conferinţei participanţii vor urmări ce proiecte au fost implementate în zona metropolitană Braşov, unde s-a dezvoltat infrastructură socială, rutieră şi unde siguranţa populaţiei a fost pusă de municipalitate pe primul plan, precum şi proiectele implementate în municipiul Târgu Mureş, care au permis reabilitarea reţelei stradale şi alte investiţii în infrastructură socială. Reprezentanţii judeţului Harghita vor expune modul în care fondurile Regio au susţinut dezvoltarea îşi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale vârstnicilor şi ale altor categorii defavorizate, care au nevoie de sprijin social, dar cei prezenţi vor afla şi cum elevii din municipiul Sibiu se bucură de condiţii moderne de studiu, realizate cu fonduri nerambursabile. Experienţa unei firme care a obţinut finanţare pentru dotarea şi dezvoltarea afacerii, cum şi-a dezvoltat afacerea, cu cât a crescut cifra de afaceri, dar şi recomandările în privinţa unui parcurs fluid în derularea unui proiect Regio, vor fi prezentate de administratorul societăţii care va participa la conferinţă. Nu în ultimul rând, în cadrul Conferinţei se va vorbi de frumuseţile turistice ale Regiunii Centru şi de valorile istorice ale acesteia, valorizate printr-un proiect amplu, ce a permis reintroducerea în circuitul turistic a 18 biserici evanghelice de patrimoniu din 4 judeţe ale regiunii.

După vizualizarea îmbunătăţirii climatului economico-social din Regiunea Centru prin rezultatele proiectelor, participanţii vor dezbate noile oportunităţi de finanţare nerambursabilă vor fi derulate de ADR Centru în perioada 2015-2020.Ţinând cont de obiectivele noii perioade de programare, Agenţia îşi propune ca, prin această conferinţă, să realizeze şi o prognoză privind modalităţile de pregătire a viitoarelor cereri de finanţare, care să conducă la utilizarea eficientă a fondurilor UE în perioada 2014-2020.

Conferinţa Regională privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru va fi organizată în data de 9 decembrie 2014, în Sala de conferinţe a Hotelului Parc din Alba Iulia, începând cu ora 10.00.
ADR Centru roagă potențialii participanți să confirme participarea, până în data de 06.12.2013, către Serviciul Relaţii Publice şi Birou de Informare,
tel - 0258.818616/ int. 121, 122, 123,
fax - 0258.818613,
e-mail: ,
.

Sursa: ADR Centru